Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Και το Παραμυθι συνεχιζεται ...

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ
Θα πάουμε την 6η δόση τον Οκτώβρη. Ξεκινήσαμε ήδη το τρίπτυχο.

1.Διασπορά μιας μεγάλης αγωνίας (τα φερέφωνα του συστήματος με κάθε τρόπο τονίζουν πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτή τη φορά. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά)

2. Αρχίζουν και ξεπετιούνται δεξιά κι αριστερά τυχαίες δηλώσεις που εστιάζουν στο τι ακριβώς θα συμβεί αν δεν πάρουμε την 6η δόση (το χάος....)

3. Λίγο πριν την υψίστης σημασίας συνάντηση όπου θα αποφαιστεί αν θα γίνε η δευτέρα παρουσία ή όχι η Τρόικα δείχνει εντελώς απογοητευμένη και τσινάει.. Και τότε με θάρρος ο Πρωθυπουργός δια στόματος Υπ.Οικονομικών εξαγγέλει μια νέα ανθρωποθυσία προς τους θεούς εξηγώντας πως έτσι θα τους ηρεμήσουμε και θα συνεχίσουν να μας αγαπάνε!

Ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης και οι ολίγιστοι...

Red NoteBook ...
Του Κώστα Μερκουράκη

Στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega, καλεσμένος «παραθυριστής» ήταν ο υπουργός ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδης. Όποιος περίμενε λοιπόν να γίνει εκ σοφού σοφότερος από τη συγκεκριμένη παρέμβασή του, και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη τηλεσυνδιάσκεψη του πρωθυπουργού, είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα, καθώς από την ολιγόλεπτη συνομιλία μάθαμε πολλά και σημαντικά.

Καταρχάς, ο υπουργός (υπ)Ανάπτυξης μιλώντας ειλικρινώς, αν και όχι και τόσο «σοσιαλιστικώς», τόνισε –προς έκπληξιν της δημοσιογραφικής ομάδας– πως τα μέτρα στρέφονται επί δικαίων και αδίκων. Τούτο αναφώνησε ο υπουργός: «το νέο ειδικό τέλος είναι άδικο» – για το γεγονός αυτό, όμως, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει και πολλά: «Έξωθεν εντολές μας οδηγούν στις σκληρές αποφάσεις», είπε. Κάτι σαν delivery ιδεών κατ’ οίκον.

Η «ΙΣΚΡΑ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ CITY GROUP ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ» ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΙΣΚΡΑ...

Σοσιαλδημοκρατικές Αυταπάτες...



β.λ.ε.πο. - vlepo
Του Immanuel Wallerstein


Η Σοσιαλδημοκρατία έφτασε στο απόγειό της ιδεολογικής της ισχύος κατά την περίοδο μετά 1945,αμέσως μετά τον 2ο Π.Π. , έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Εκείνη την εποχή, αντιπροσώπευε μια ιδεολογία και ένα κίνημα που διαμορφώθηκε για τη χρήση των κρατικών πόρων, ώστε να διασφαλιστεί η ανακατανομή του πλούτου των κρατών προς την πλειοψηφία του πληθυσμού με διάφορους συγκεκριμένους τρόπους: τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών εγκαταστάσεων καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών .

Τα σχολικά βιβλία περιέχουν δύσκολα μαθήματα ...

The Press Project ...
Αρης Χατζηστεφάνου - Κατερίνα Κιτίδη
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian στις 15/9/2011

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Ελλάδα. Μπορούσες να δείς χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών αλλά αυτό που δεν μπορούσες να δείς ήταν βιβλία στις τσάντες τους. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει βιβλία και προσπάθησε να μπαλώσει την κατάσταση με αστείες ιδέες - μοίραζε DVD με τη σχολική ύλη και τύπωνε εκατομμύρια φωτοτυπίες. Ίσως για πρώτη φορά από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Ακόμη χειρότερα, κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά.

Θεωρητικά βέβαια η Ελλάδα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

Ελλάδα: από τον Χίτλερ στη Μέρκελ ...

του Περικλη Κοροβεση απο την Ελευθεροτυπία ...

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που μπαίνει σε περίοδο φτώχειας. Ας παρηγορηθούμε. Υπάρχουν στον πλανήτη μας ακόμα 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι που είτε δεν τρώνε καθόλου είτε είναι μονίμως πεινασμένοι. Δηλαδή, ο ένας στους έξι δεν έχει να φάει.
Οπως πάμε, σε λίγο θα το δούμε και αυτό στην Ελλάδα. Ολα τα μέτρα που παίρνονται εκεί οδηγούν. Εντούτοις, λεφτά για εξοπλισμούς υπάρχουν. 1,6 τρισ. δολάρια σπαταλώνται για όπλα κάθε χρόνο. Αν από αυτά τα χρήματα έφευγαν μόνο 44 δισ. δολάρια και πήγαιναν στους πεινασμένους, η φτώχεια θα είχε εξαλειφθεί.

Διδάγματα από την Αργεντινή για την Ελλάδα

You Pay Your Crisis....
του Κλάουντιο Κατς*

Η φωτιά που άναψαν οι Έλληνες εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και θα καθορίσει ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης. Τις εξελίξεις αυτές τις παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Λατινική Αμερική. Πολύ λίγα νέα αναμένονται με τόσες ελπίδες όσο μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Οι συγκρίσεις του παραδείγματος της Αργεντινής με την κατάρρευση της Ελλάδας είναι αναρίθμητες. Οι αναλυτές προσπαθούν να διακρίνουν κατά πόσον τα μέτρα που έλαβε η μία χώρα ανακουφίζουν ή επιδεινώνουν την κατάσταση της άλλης .

Τον κιαρατά το δάσκαλο…

απο το ...
Του Χρήστου Κεχαγιά


Η Οντολογία
Υπάρχει ένα περίεργο είδος ανθρώπου, ένα ον ‘πολυμορφικό’ σαν τη φύση, που όμως δεν εξελίσσεται εδώ και χιλιάδες χρόνια: το λένε «δάσκαλο». Οι ειδικοί που το μελετούν ισχυρίζονται ότι έχει το πείσμα και την υπομονή εκείνου του ανθρωπίδη του homo neanderthalensis, την προσαρμοστικότητα του sapiens, αλλά –παραδόξως- χρησιμοποιεί πανάρχαιες τεχνικές λείανσης ακατέργαστων λίθων, που βασίζονται σε ένα απαγορευμένο κράμα αγάπης και γνώσης. Αυτό το παράξενο ον πρέπει να εκπαιδευτεί μαζικά, μαζί με τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα, να ξαναεκπαιδευτεί επισταμένως στα εφηβικά και μετεφηβικά του χρόνια, να γεμίσει το κεφάλι του με όλη την Ιστορία του Πλανήτη, την Ιστορία του Ανθρώπου, των Πολιτισμών, των Γραμμάτων, των Τεχνών, να διδαχθεί τόνους μαθηματικών εξισώσεων,

Αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Radical Desire...

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι...

xasodikis ...


Γιατί το χαράτσι βαφτίστηκε "τέλος" και όχι "φόρος"; Τυχαίο πάντως δεν είναι, υπάρχει λόγος. Σύμφωνα με το άρθρο 78 παρ.1 του Συντάγματος, "κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας,

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς αίσθηση του χρόνου...

βλέμμα...
Τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα και με τέτοια σφοδρότητα, που δεν προλαβαίνουμε όχι να τα αφομοιώσουμε, αλλά ούτε καν να τα εντάξουμε σε μια διαχειρίσιμη νοητική ροή. Ωστόσο, τις μέρες σφραγίζει ακόμη ο απόηχος του πανικού του Σαββατοκύριακου. Ο έκτακτος φόρος επί των ακινήτων, με τη σπουδή και τον ασύντακτο τρόπο που ανακοινώθηκε, δείχνει δυστυχώς τη χώρα χωρίς διοίκηση.

Το παιχνιδι ηταν σικε ...

Το παιχνιδι ηταν σικε ...

Ο βασιλιάς της καταστροφής ...

Ελευθεροτυπία ...

Αν ο Καραμανλής ήταν «ο πρίγκιπας της ακινησίας», ο Παπανδρέου είναι ο υπερκινητικός βασιλιάς της καταστροφής. Παρέλαβε μια χώρα που είχε σοβαρό πρόβλημα και την οδήγησε στην χρεωκοπία.
Μεγάλη η απόσταση, δυσθεώρητη, μεταξύ των δύο καταστάσεων. Το καταλαβαίνει ακόμη και ο κ. Παπανδρέου... Ο πρωθυπουργός διατείνεται ότι έσωσε την Ελλάδα από την χρεωκοπία, επειδή εξασφάλισε θηριώδες δάνειο. Η μόνη αλήθεια σ' αυτό είναι η εξής: όντως το δάνειο ήταν θηριώδες! Και εξοντωτικό. Βρόχος στον λαιμό της χώρας, όπως και η εγκληματική πολιτική του Μνημονίου. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα... Προχθές, ο Τζωρτζ Σόρος είπε σ' ένα Συνέδριο που έγινε στο Παρίσι

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όλες οι ευχές του κόσμου δικές σου μικρούλι μου ...

Του Χρηστου Κυργιακη απο το pressinaction.gr ...
pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Ετών έξι και μισό. Μπόι ένα και είκοσι, κιλά είκοσι, μυαλό ξουράφι και ψυχή να μοιράσεις σε όλο τον κόσμο.
Δεν πρόλαβες μικρούλι μου να χορτάσεις τον ύπνο και πρέπει να ξυπνάς από τα χαράματα για να πας στο σχολείο μέχρι το απόγευμα.
Όμως, ακούς τους γονείς σου να λένε πως είσαι τυχερός κι εσύ κι αυτοί μαζί.
«Πάλι καλά», μονολογούν και ομολογούν κάθε βράδυ.
«Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η δουλειά».

Στο δρόμο της Αργεντινής...

του Κωστα Λαπαβιτσα απο το The Press Project ...
Όταν υπέγραψε το Μνημόνιο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε πορεία Αργεντινής. Για να κρατήσει τη χώρα πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος, αποδέχτηκε δάνεια με επαχθή επιτόκια και όρους αποπληρωμής. Εκχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην τρόικα επιβάλλοντας λιτότητα για να εξασφαλιστούν πρωτογενή πλεονάσματα και να μειωθεί σταδιακά το δημόσιο χρέος. Αποδέχτηκε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοια μέτρα χαρακτήρισαν την καταστροφική πορεία της Αργεντινής από το 1998 μέχρι το 2001.

Σαν ζαλισµένα κοτόπουλα...

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ athensvoice.gr ...
Ο αέρας της Θεσσαλονίκης δεν ταιριάζει τελικά σε αναλώσιµους πολιτικούς. Ο Κώστας Καραµανλής θα έπρεπε να το είχε νιώσει όταν τον Σεπτέµβριο του 2004 η επίσκεψή του στη ∆ΕΘ στοιχειώθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου και το θάνατο τόσων ανθρώπων. Προφανώς οι χειροµάντεις θα τον είχαν πληροφορήσει να αποφύγει µία επανεµφάνιση στο στοιχειωµένο τόπο. Τους αγνόησε και κατέρρευσε υπό το βάρος των ανοµηµάτων του ηγουµένου κ. Εφραίµ.

Τρελό σουξέ...

πιτσιρίκος ...

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, αφού –μέσα σε 25 μόνο λεπτά- ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχτηκε όλους τους όρους της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί. Η νέα επιτυχία της χώρας επετεύχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, για να μην ξοδευόμαστε σε εισιτήρια.



Ο Γιώργος Παπανδρέου έπεισε την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί πως δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή, γιατί θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι γαλλικές τράπεζες και η γερμανική οικονομία.
Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν πεπεισμένοι πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ, ενώ το μέλλον των Ελλήνων είναι στον πούτσο καβάλα.
Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί επέμειναν στη μεγάλη σημασία που έχει η αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας –για τις οικονομίες των χωρών τους-, ενώ επεσήμαναν πως οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν μόνο όταν οι Έλληνες δουν του κώλου τους την τρύπα.
Η κυρία Μέρκελ απηύθυνε και μήνυμα στον ελληνικό λαό, λέγοντας πως οι Έλληνες δεν πρέπει να δυσανασχετούν από το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διακοσμητική και η τύχη τους βρίσκεται σε ξένα χέρια, αλλά, αντιθέτως, θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι.

όταν ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης διέλυσε τη Βέρμαχτ ... | Άρθρα και Στήλες | Από την Ελευθεροτυπία

ΣΤΑΘΗΣ από την Ελευθεροτυπία ...
Μάλλον κάποιος στο Σύμπαν μάς κάνει πλάκα! προσέξατε το όνομα του Υπατου Αρμοστή που μας έστειλε η Τρόικα; (του Γκαουλάιτερ αν προτιμάτε ή, έστω, του Ανθύπατου): Χορστ Ράιχ-ενμπαχ! Μάλιστα! Χορστ Ράιχενμπαχ! Πάλι καλά που δεν λέγεται Αντολφ Ζήμενς... ...ή απλώς Ράιχμπανκ!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

...GO HOME PRWTHYPOURGE...

του Νικου Σουλη απο το Mediasoup...

GO HOME PRWTHYPOURGE

Poios ..poios egrapse teties malakies... Den bgeno... Den ta lew... Ton plirosame?... Edw leei ta idia me perisi... Alakse tis imerominies kai tostile... De bgaino... De bgaino... De ta lew...
Shmera tha petakso to xartaki kai tha ta po ola apeksw!!!
Ase poy thaxo kai toys alloys dipla... na ...me kalyptoyn ...oso ego tha twittaro...
Gamw tin tyxi moy me afti tin DETH...

Η μοναξιά του ποδηλάτη...

του Διονυση Τσιλιμιδου απο το Mediasoup
Σήμερα Jeffry δεν είμαι στα κέφια μου. Για να καταλάβεις τα νεύρα που έχω, ένα θα σου πω. Από χθες, μου έκοψε τον καφέ ο ομοιοπαθητικός μου. Όλα τα υπόλοιπα, φρόντισες να μας τα κόψεις εσύ. Κι όχι για το… καλό μας που θα ‘λεγε κι ο Μηλιώκας. Έκοψες μισθούς, συντάξεις, επιδόματα σε ευπαθείς ομάδες, όνειρα κι ελπίδες νέων ανθρώπων, τώρα ακούω πως θα μας κόψεις και το ρεύμα

Το Μνημόνιο έφερε χρεοκοπία

Σοφοκλεους 10 ...
Tη δική της 11η Σεπτέμβρη ζει η Ελλάδα εδώ και ημέρες με αφορμή την ολική επαναφορά των σεναρίων χρεοκοπίας της χώρας μας, όχι μάλιστα από κάποιο τυχαίο κέντρο εξουσίας αλλά από την πηγή όλων των αποφάσεων: την Γερμανία. Το δημοσίευμα του περιοδικού Σπίγκελ βάσει του οποίου το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει επεξεργαστεί σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, τα οποία μάλιστα κρίνει αρκούντως καθησυχαστικά καθώς δεν ισοδυναμούν με την συντέλεια του κόσμου

Τι να σκέφτονται...

ΤΑ ΝΕΑ ...

Του Ρούσου Βραννά ...

Τι να σκέφτονται...
... άραγε τώρα οι ευρωπαϊκές ηγεσίες; Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό: πως τα ποντάρισαν όλα στον ρόλο τους ως θεματοφυλάκων της οικονομικής ορθότητας. Πως δεσμεύτηκαν σε μια αμείλικτη λιτότητα μέχρις εσχάτων. Και πως αποδείχτηκε πως έκαναν λάθος. Δεν θα το ομολογήσουν όμως σε κανέναν.

Οταν ψελλίζουν καταστρέφοντας ...

Από την Ελευθεροτυπία
Την Κυριακή 28 του Αυγούστου, στο (αφελές πια) παιχνίδισμά σου ανάμεσα στην κάψα του ανελέητου ήλιου και τη δροσερή αγκάλη της μάνας θάλασσας, μια πνοή παγωμένου χειμώνα.
Από μία φράση. Γιατί φράσεις είναι η ζωή μας, δεν μπορεί να υπάρχει αλλιώς. Η φράση είχε την τιμητική της στο κέντρο της πρώτης σελίδας του οικονομικού ένθετου του «Βήματος». Κι έλεγε αυτή η φράση, με τη δεόντως μεγάλη φωτογραφία εκείνου που την είπε: «Καλός εργαζόμενος είναι αυτός που εργάζεται, δεν πληρώνεται και... κυρίως δεν αυτοκτονεί». Είναι ένας Κινέζος επιχειρηματίας, που έχει στη δούλεψή του ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θέλει να τους αντικαταστήσει με ρομπότ.

Αποχή από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή 20-26 Οκτώβρη 2011 ...

Real-Democracy
Έχετε σκεφτεί ποια είναι η κινητήρια δύναμη του συστήματος; Ποιο είναι το καύσιμο για να λειτουργεί η μηχανή του κράτους που μας καταδυναστεύει; Και βέβαια το έχετε σκεφτεί… Το χρήμα.
Από τη μία πλευρά: Υπάρχουν οι τράπεζες που εδώ κ δεκαετίες με παράνομες χρεώσεις, αντισυνταγματικά πανωτόκια, δάνεια, πιστωτικές, ληστρικά επιτόκια, μας κατακλέβουν. Το κράτος, όχι μόνο συνηγορεί και καλύπτει αυτήν την τακτική των τραπεζών, αλλά προσθέτει στην πλάτη μας εξοντωτική φορολογία που καθημερινά αυξάνει και τροποποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες του τέρατος, δηλαδή του συστήματος.

Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες

CYNICAL...

Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες



Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Άκουσα ότι το είπε και ο Τσίπρας. Δεν ξέρω από πού πήρε το μήνυμα, μπορεί να το πήρε από την ίδια πηγή, όπως κι εγώ. Κι αυτή η πηγή είναι ο κόσμος, που αρχίζει να βλέπει τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή σαν λύτρωση πλέον, κι όχι σαν κατάρα.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σοφό (κωλο) Παίδι...

Σώσε τον κώλο σου, ρε! Και ασ’ τους άλλους ...

Ανάμεσα στο χρυσό και στα χώματα

Red NoteBook
Γιατί αγωνίζεται η νεολαία;
Του Αλέξανδρου Ζαχιώτη

Ας μη γελιόμαστε. Οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί σέβονται το Πανεπιστήμιο. Και σπεύδουν να το αγκαλιάσουν μόλις τους δοθεί η ευκαιρία. Γι΄ αυτούς το πανεπιστήμιο είναι μια φλέβα χρυσού που κανένας προηγουμένως δεν είχε ανακαλύψει, δεν είχε σκεφτεί ή δεν είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει ως τέτοια.

Ελληνική «κόλαση» στη Γερμανία ...

γιωργος δελαστικ απο το ethnos.gr
Πολιτική βόμβα μεγατόνων έριξε με άρθρο του στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας "Ντι Βελτ" ο αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ - βόμβα με στόχο τη χώρα μας!
"Ρέσλερ: η κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού" ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας χτες, πλήρως εναρμονισμένος με το περιεχόμενο του άρθρου του προέδρου του κεντρώου κόμματος.

Κλέφτικο!

Η Αυγή online...
Οι Οθωμανοί είχαν εφεύρει το χαράτσι ως την πιο πρόσφορη μορφή φορολογίας. Τόσα για κάθε κεφάλι, αν ο κάτοχός του ήθελε να παραμείνει στους ώμους του. Μ' αυτόν τον τρόπο και την εξουσία τους επιβεβαίωναν, και έσοδα εξασφάλιζαν και κάθε δυνατότητα φοροδιαφυγής απέκλειαν -πού να κρύψει κανείς το κεφάλι του για να γλυτώσει και τον φόρο και τον αποκεφαλισμό; Μόνο αν το έριχνε στο κλέφτικο.

Η πολιτική Παπανδρέου αρχίζει πια να αποδίδει.

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ) ...
Έρχονται στιγμές στη ζωή που ένα γεγονός αλλάζει ολόκληρο το “είναι” σου,  που  οι μεγάλες τύψεις και οι πόθοι εξιλασμού ταράζουνε τον εσωτερικό σου κόσμο. Ποιητική φαμφάρα θα πει κανείς.

Το ομολογούμε έχουμε τύψεις. Τύψεις που δεν τον πιστέψαμε, τύψεις που τον αμφισβητήσαμε, τύψεις γιατί τον λοιδορήσαμε. Είχαμε και μεις τις αμφιβολίες μας. Βγαίνει το πρόγραμμα; Αποδίδουν τα μέτρα; Μήπως όλα είναι μάταια και θα χρεοκοπήσουμε; Το τριήμερο της φετινής ΔΕΘ και η παρουσία Παπανδρέου εκεί τα άλλαξαν όλα.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν μας τα’ λεγε ο “εχθρός”

//ΠαραλληλοΓράφος//
του Γαλαξιάρχη

Ο πόλεμος δεν πρόκειται να αρχίσει, δεν άρχισε απλώς, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, είτε ζει στον κόσμο του, είτε δεν άκουσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας να το επαναλαμβάνει με όλο το στόμφο που μπορεί να χωρέσει στο πρόσωπο ενός εμφανέστατα πατριδοκάπηλου απατεώνα.

Και τώρα;

πιτσιρίκος
Σεπτέμβριος του 2011, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πριν από σχεδόν ενάμισι χρόνο, η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα για να μη χρεοκοπήσει η χρεοκοπημένη χώρα και ένας ολόκληρος λαός –με μερικές χιλιάδες εξαιρέσεις- παρακολουθεί παθητικά όσα συμβαίνουν. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.

Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια και να προσποιηθούμε πως όλα είναι όπως πριν. Δεν είναι. Ωραίες είναι οι αυταπάτες – αρκεί να ξέρεις πως αυταπατάσαι.

Γεώργιος ο Σοσιαλιστής ...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ...
Πολύ ωραία τα είπε ο Γιώργος στη ΔΕΘ,ξεκαθάρισε ότι είναι σοσιαλιστής και ότι ο μεγάλος στόχος είναι να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια.Εδώ ως οικογένεια εννοεί όλους τους συγγενείς έως τετάρτου βαθμού.
Δήλωσε υπερήφανος για την κυβέρνηση του ,αναθεμάτισε όλες τις παλαιότερες κυβερνήσεις(λεπτομέρεια το ότι στις περισσότερες ήταν υπουργός),θα θέλαμε να μας εξηγήσει λίγο παραπάνω από που προκύπτει το "Σοσιαλιστικό" στο όνομα και στο χαραχτήρα του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν βαριέσαι..τι να πρωτοπεί και αυτός..έχει και να σώσει μια χώρα.Σήμερα πείστηκε και ο τελευταίος Έλληνας για το πόσο δίκιο έχει ο ΓΑΠ,σοβαρός και συγκροτημένος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και κάποιες ανακρίβειες που είπε οφείλονται απλά στο ότι τα τελευταία χρόνια έλειπε από τον πλανήτη Γη.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να κατέβει να τρέξει στο κλασικό μαραθώνιο όπως πέρσι.
Αυτή η κίνηση θα προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό,είναι βέβαιο ότι θα είναι ο καλύτερος "λαγός" στο στίβο που έχει υπάρξει ποτέ,τα ρεκόρ θα συντριβούν και οι υπόλοιποι αθλητές θα τον κυνηγούν να τον φτάσουν ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα.Τώρα αν τύχη και τον φτάσουν δεν νομίζω να έχει πρόβλημα,όπως είπε όλοι Έλληνες συμφωνούν με την "προσπάθεια" που κάνει να σώσει την Ελλάδα.

Έλα Γιώργο, έλα να τρέξουμε μαζί..πάρε και τον Μπένυ μαζί αν θες.

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Ατιμωρησία των υπουργών και Βενιζέλος ...

του Γιωργου Βοτση Από την Ελευθεροτυπία ...
Η Ελλάδα υποφέρει από τον τρόπο που λειτουργούν η δημόσια διοίκηση και η Δικαιοσύνη, γι' αυτό και «έχει απόλυτη ανάγκη τη ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος».
Τάδη έφη «μετά λόγου γνώσεως», σε νέο φιλιππικό του κατά των δημοσίων υπαλλήλων, την Παρασκευή στη Βουλή και σε οξύτατους διαξιφισμούς με τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν του χαρίζεται, και καλά κάνει, ο όλο και πιο ασυγκράτητος Ανδρέας Λοβέρδος (όπως πάει, θα ξεπεράσει σε αμετροέπεια και γενιτσαρικό μένος κατά της Αριστεράς τον Θ. Πάγκαλο).

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Eμφύλιος ή αυνανισμός; ΌΧΙ, Επανάσταση ...

ithacanet.gr


Γιώργος Αναγνώστου

Swell ...


Τους 6.000 έφτασαν τελικά οι αστυνομικοί, από τους 5.000 αρχικά που είχαν αναλάβει την τήρηση της "τάξης"στη ΔΕΘ. Το κίνητρο για τους 1.000 επιπλέον ήταν τα εκτός έδρας χρήματα, που τελικά θα πάρουν αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η "κυβέρνηση" βρήκε το 1 εκατομμύριο ευρώ που χρειαζόταν. Το ολιγομελές κλιμάκιο υπουργών ήταν τόσο ολιγομελές, που σήμερα γίνεται στη ΔΕΘ κανονικό υπουργικό συμβούλιο, με πλήρη σύνθεση η συμμορία...

Και να ετοιμάζεται ο κ. Ι. Μεταξάς...

ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ απο την Αυγή ...

Εντάξει όλα τα άλλα, τους ελεύθερους σκοπευτές τι τους ήθελε στη Θεσσαλονίκη;
Μάλλον φοβήθηκαν μην τον κουτσουλήσει κανένα περιστέρι.
Εκτός αν είναι φόρος τιμής στα Δεκεμβριανά.
Για να ικανοποιήσει τον Λοβέρδο. Που δεν του κάνανε Δεκεμβριανά όταν ήτανε μικρός και του έχει μείνει απωθημένο.

76η ΔΕΘ. Ο φόβος των ανθρώπων της εξουσίας, η δίκαιη οργή και το διαβόητο άρθρο του Der Spiegel ...

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ της Αριαδνης Αλαβανου ...
Στη Θεσσαλονίκη, οι κυβερνητικοί παράγοντες που προστατεύτηκαν από τους σιδερένιους φράκτες γύρω από το Βελλίδειο είχαν κάθε λόγο να φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ρίχνουν στην ανεργία, στην ανέχεια την πλειονότητα του εργαζόμενου πληθυσμού και πουλάνε τη χώρα για ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν προς χάρη του κεφαλαίου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι διαδηλωτές εκφράζουν την εχθρότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντί τους. Ήδη το 75% όσων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν έχει στρέψει τα νώτα στο ΠΑΣΟΚ,

Σουρεαλισμός, κβαντομηχανική και πολλά ούζα...

Από την Ελευθεροτυπία

Σουρεαλισμός, κβαντομηχανική και πολλά ούζα

Ο Γαβριήλ Μιραμπό, ο φλογερός ομιλητής του γαλλικού Κοινοβουλίου, αυτός που υπηρέτησε πιστά την επανάσταση και ακόμα πιο πιστά τον Λουδοβίκο, για να υπογραμμίσει τις «παγιωμένες, σταθερές και αμετακίνητες πεποιθήσεις του» (!) συνήθιζε να ολοκληρώνει τις χειμαρρώδεις αγορεύσεις του με φράσεις όπως: «Μια πόρτα είναι ανοικτή ή κλειστή, μέση λύση δεν υπάρχει».

Απ' τον Gramsci στα ΜΜΕ και πίσω στον Gramsci

Radical Desire...

Μια από τις χαρακτηριστικές διαστάσεις της σκέψης του Γκράμσι για τον ιταλικό φασισμό είναι η αντίληψή του ως έκφανσης όχι ισχύος --όπως προσπάθησε να δείξει με τον χαρακτηριστικά θεατρινίστικό του τρόπο ο Μουσσολίνι-- αλλά αδυναμίας: ο φασισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο μια πολιτικά αδύναμη αστική τάξη, ανίκανη να διασφαλίσει τα συμφέροντά της μέσα σε ένα στοιχειωδώς πολιτικά φιλελεύθερο δημοκρατικό πλαίσιο, προσπαθεί να εγγυηθεί την ηγεμονία της όταν φοβηθεί συνθήκες πολιτικής αναταραχής από τα κάτω.

Στην ΔΕΘ μοιράζουν καφέ, κονιάκ και …κόλυβα ...

ANTINEWS...
Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Κι άλλες φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία, η παρουσία ενός πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σημάδεψε το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης. Ποτέ όμως, η ομιλία πολιτικού αρχηγού στο Βελίδειο, δεν πήρε χαρακτηριστικά κηδείας μιας ολόκληρης πολιτικής παράταξης και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης κρατικής οικονομίας.

Ροη αρθρων