Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αρχιτεκτονική του Φόβου. Από το Λος Άντζελες στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ

η Λέσχη
Των Δημήτρη Πούλιου και Θάνο Ανδρίτσου
«Στο Χόλυγουντ, ο αρχιτέκτονας Frank Gehry έχει ενσωματώσει αυτό το λούκ πολιορκίας σε μια βιβλιοθήκη που μοιάζει με φρούριο της Λεγεώνας των Ξένων. Στο Watts, ο εργολάβος Alexander Haagen έχει πρωτοπορήσει στο απόλυτα ασφαλές εμπορικό κέντρο, ένα Πανόπτικον τον ημερών μας, μια φυλακή του καταναλωτισμού περικυκλωμένο με συρματοπλέγματα και αισθητήρες κίνησης, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας σε ένα υποσταθμό στο κεντρικό του πύργο. Παράλληλα στο κέντρο, μια εντυπωσιακή κατασκευή που οι τουρίστες συχνά μπερδεύουν με ξενοδοχείο είναι στην πραγματικότητα η καινούργια ομοσπονδιακή φυλακή»
Mike Davis “Fortress LA”

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 'H «ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ»;

ΙΣΚΡΑ ...
ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ H ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η κρίση της ευρωζώνης την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποσύνθεση και τη διάλυση και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Σήμερα, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε., ιδιαίτερα στο Γερμανογαλλικό μπλοκ, όλο και περισσότερο διαβλέπουν αυτήν την εξέλιξη.
Οι προσπάθειες των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. να απαντήσουν στην κρίση διάλυσης της ευρωζώνης επικεντρώνεται, για να το γράψουμε πολύ συνοπτικά, σε τρεις βασικούς άξονες.

Η πρεσβεία πανταχού παρούσα αλλά η παιδεία πάλι απούσα...

του Χρήστου Κυργιάκη απο το pressinaction.gr ...


pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Πριν από δέκα περίπου μέρες πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι με εισαγγελική παρέμβαση ανοίγει ο φάκελος που είχε μπει στο αρχείο και αφορούσε τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων και διενεργείται νέα έρευνα η οποία «δείχνει», όπως και η πρώτη, προς τη μεριά της αμερικάνικης πρεσβείας.

«Ένα για φυλακή μετ’ επιστροφής»

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...
Από τον Παναγιώτη Μασούρα, καταδικασμένο για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
«Στις 19.7.2011 τα ενεργούμενα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ τίμησαν την πάγια θέση τους στεκόμενοι ως λόγχη προστασίας για τους θεσμικούς τους προϊσταμένους.
130 χρόνια συνολικής ποινής για τρεις εκρήξεις, χωρίς στοιχεία, μάρτυρες, φυσικούς αυτουργούς. Σοκαρισμένοι γονείς, φίλοι, δημοσιογράφοι, ποινικολόγοι, διανοούμενοι ακόμα και κομματικοί παράγοντες. Για όσους διατηρούσαν ψευδαισθήσεις, τα δημοκρατικά αναχώματα, η έννοια της “δικαιοσύνης”, τα προσχήματα και οι ισορροπίες χάθηκαν.

Έ-Ε-Ερχεται!

Του Γιαννη Γουδα απο το pressinaction.gr ...
 
Μας έρχεται το Σάββατο και η πόλη ετοιμάζεται για την εδώ παρουσία του. Έρχεται ο ηγέτης που από την ίδια πόλη και από το ίδιο βήμα, δυο χρόνια πριν, μας είχε προετοιμάσει για την μεγάλη αλλαγή που σχεδίαζε για τον τόπο και για το μέλλον όλων, μας είχε διαβεβαιώσει ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι έπρεπε να προετοιμαστούμε να ζήσουμε σε μια καινούρια χώρα την «Δανία του Νότου».

Θα φανεί στο χειροκρότημα...

Του Θαναση Καρτερου απο την Αυγή ...
Δεν λείπουν τα αστεία από το δράμα των κυβερνητικών μέτρων -αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Μάλιστα το περισσότερο χιούμορ φαίνεται να το διαθέτει ο ανεξάντλητος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τείνει ταχύτατα να εξελιχθεί από τσάρο της οικονομίας σε βασιλιά του γέλιου. Με τις φαιδρές του εθνικοκοινωνικές ατάκες όταν ανέλαβε το υπουργείο, με τον ξεκαρδιστικό του τσαμπουκά απέναντι στην τρόικα, πριν λίγες μέρες και με την προτροπάδην υποχώρηση βεβαίως.
Θα πείτε, για γέλια είμαστε τώρα; Όχι φυσικά, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και τις προσπάθειες του θιάσου -με επικεφαλής τον επικεφαλής του, ο οποίος ετοιμάζεται να μας μιλήσει σήμερα για ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη. Την πόλη από την οποία μας διαβεβαίωσε, και γελάσαμε πολύ, ότι υπάρχουν λεφτά -για να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν και να μας βγει το γέλιο ξινό διάλεξε το Καστελόριζο, αν θυμάστε, να μη μένει καμιά περιοχή της χώρας παραπονεμένη.

μεροκάματα ξεροκόμματα...

του Σταθη από την Ελευθεροτυπία ...
ν τέλει μία λεγεώνα αστυνομικών -γύρω στους 7.000- πήρε μαζί του στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Δόσων και ο Υπάρχουν τα Λεφτά για τους Τοκογλύφους, κορόιδα.
Μια λεγεώνα πραιτωριανούς, με κόστος εκατομμύρια ευρώ για να φυλάνε έναν Δειλό απ' την αγάπη του λαού.
Δειλός; ναι! ούτε στα εγκαίνια της Εκθεσης θα πάει ούτε σε συναντήσεις θα εκτεθεί, πίσω από φράχτη εβδομήντα μέτρων θα κοιμηθεί και σε μια περίκλειστη αίθουσα [την αίθουσα Γάμμα(τα)] θα μιλήσει.

Νιαρνιαρίσματα (ή η καταγωγή των ειδών) ...

Του Στάθη Στασινού απο την Αυγή ...
Συχνά πυκνά λουζόμαστε από τους επαγγελματίες γκρινιάρηδες νεο-φιλελεύθερους πως για όλα τα κακά του νεοφιλελευθερισμού που τρώμε στο κεφάλι δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά διάφορες δυνάμεις της συντήρησης του σκοταδισμού και των σοβιέτ, που δεν τους αφήνουν να φέρουν την ευτυχία στο ανθρώπινο είδος.
Την ίδια στιγμή καλούν για μια νέα κοινωνία να ανατείλει, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Πρόκειται για γκρίνια που θα ταίριαζε τέλεια σε κάποιο απομονωμένο μεσσιανικό γκρουπούσκουλο 50 ατόμων, που βλέπει τον κόσμο να μην ενστερνίζεται τη μοναδική αλήθεια που οι ίδιοι κατέχουν. Αλλά καταντά κουραστικό αυτά τα πράγματα να τα λένε οι άνθρωποι που κυβερνούν και η ιδεολογία τους αποτελεί τη μοναδική επίσημη αλήθεια τα τελευταία 40 χρόνια.

Η βρόμικη λέξη από «Δ»

Η Ευρωζώνη κοντά στην ώρα του αδιανόητου

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10 ...

Το παιχνίδι στην Ευρώπη έχει αρχίσει. Το πιστόλι εκπυρσοκρότησε πριν πολύ καιρό αλλά μόνο τώρα φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βλέπουν τις φλόγες. Δεν έχουν άλλο καιρό για χάσιμο με λάθος διαγνώσεις, χαμένες ευκαιρίες και άστοχες πολιτικές. Δεν έχουν πια τη δυνατότητα να αναβάλουν και να υποκρίνονται.

«Όλα περνούν»

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ...

Ξεχάσαμε τον ηρωικό μας αντίλογο με τις Ευμενίδες
μας πήρε ο ύπνος μας πήραν για πεθαμένους κι έφυγαν
φωνάζοντας
"Γιού! Γιού! Πούουου...παξ!"*
βρίζοντας τους θεούς που μας προστατεύουν.
(«Όλα περνούν», το τρίτο από τα «πέντε ποιήματα του κ. Στρατή Θαλασσινού» του Γιώργου Σεφέρη. )
Μιλούσα με έναν φίλο Στρατή αργά προχθές τη νύχτα. Ένα Στρατή από την Ελλάδα από την Αθήνα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

celin ...
O ορθοτερος τιτλος ειναι "Σκοτωσε τη καπιταλιστικη ιδεα που κρυβεις μεσα σου"
"Σκοτωσε ολα αυτα που αναπαραγουν τον Καπιταλισμο μεσα σου"
"Σκοτωσε την αποψη οτι ο νεοφιλελευθερος φασισμος ειναι το Τελος της Ιστοριας"
"Σκοτωσε την αποψη οτι η εξοντωση-εξαθλιωση των πολλων προς οφελος των ολιγων,
ειναι μονοδρομος"

Χρεοκοπία: Όλα όσα συνέβησαν και δεν σας είπε κανείς!

Μόλις ξύπνησα…
Ξύπνησα ιδρωμένος και άναψα το φως. Κοιτάζω δεξιά, τίποτα. Κοιτάζω αριστερά, τίποτα. Σηκώθηκα και πήγα στο ψυγείο για να πιω ένα ποτήρι νερό. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι διάολο με έπιασε νυχτιάτικα. Εγώ ποτέ δεν ξυπνάω. Ξαναξάπλωσα. Πέρασε σίγουρα ένα μισάωρο που στριφογύριζα. Αποφάσισα πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρω. Πήγα στο καθιστικό κι άνοιξα την τηλεόραση. Έκτακτο Δελτίο. Ο Γιωργάκης πρώτη μούρη, σχεδόν κλαμένος, αλλά πάντα με το απλανές βλέμμα της αγελάδας.

Το παιχνίδι στην ΕΕ χάθηκε …

Σοκ και Δέος και το ξεπερασμα του φοβου ....

alterthess ....
Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
capt.04bcda866abc43299c870224816cd5f8.greece_riots_xdm124.jpg

Το παλαιικό, 80’s σύνθημα «σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία…» αδυνατεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη: κυριολεκτικά, σε κάθε γωνία των οικοδομικών τετραγώνων, τουλάχιστον γύρω από τη ΔΕΘ και το Δημαρχείο, όχι μόνο υπάρχει αστυνομία, αλλά υπάρχει πολύ αστυνομία. Ταυτόχρονα εδώ και δυο μέρες ομάδες των 10, των 20 και των 30 μοτοσυκλετιστών αστυνομικών

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ...

της Αλκμηνης Ψιλοπουλου απο την Αυγή ...


Αγαπητέ κύριε Λοβέρδο,
Δεν ξέρω αν αυτά που λέτε σας ξεφεύγουν ή συνειδητά τα εκστομίζετε, αλλά πλέον ώς εδώ και μη παρέκει οι ύβρεις σας!
Ακούστε, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά ήρθατε στην εξουσία για να υπηρετείτε τον λαό, γιατί αυτός είναι η χώρα. Εσείς είστε υπηρέτες μας και όχι το αντίστροφο. Με περισσή αλαζονεία βρίζετε τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για να υπηρετούν εμάς και όχι εσάς…

Όσα δεν πει στη ΔΕΘ...

του Κωστα Γιαννακιδη απο το athensvoice ...
Στη ΔΕΘ είναι πιθανό να διαδηλώσουν και αστυνομικοί. Αν συμβεί αυτό, τότε καλό είναι να υπάρξει μία στοιχειώδης οργάνωση. Το ξύλο πρέπει να παιχτεί σε ομίλους. Ας πούμε, τα ΜΑΤ να παίζουν με τους οπαδούς του Ηρακλή στο Συντριβάνι, ενώ οι διαδηλωτές αστυνομικοί να αντιμετωπίζουν Αγανακτισμένους στον Λευκό Πύργο. Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν πάνω από δέκα χιλιάδες αστυνομικοί. Πιθανότατα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική μετακίνηση από τη εποχή που ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί; ή είναι και αυτοί αλλού;

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβερδισμός, το ανώτατο στάδιο του αριβισμού ...

απο τον Antista/Chef ...
Ο Αντρέας πράγματι είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Όχι για τους δημόσιους υπαλλήλους και την αριστερά αλλά για το που πάει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ και ποιόν εκπροσωπεί πια. Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του: Επίθεση Α. Λοβέρδου, στους δημοσίου υπαλλήλους, το Σύνταγμα και την αριστερά
O Ανδρέας ο Λοβέρδος εξελίσσεται στο κοινωνικό πρότυπο του εκσυγχρονισμού της χώρας και της πορείας της προς το μέλλον. Ενσαρκώνει τον άνθρωπο που προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του είναι έτοιμος να πει και να κάνει οτιδήποτε, να πατήσει επί πτωμάτων,

Υποκριτές

πιτσιρίκος ...
Αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιό μου –στο κείμενο «Αριστερά στο Κόκκινο» για το τρένο που έχει ναυλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη. Οργισμένα μέιλ με διαβεβαιώνουν πως το τρένο δεν το ναύλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΕΚΑ – δηλαδή οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Φαντάζομαι πως το ίδιο θα έκαναν με όλες τις εφημερίδες και τα σάιτ που έγραψαν για το «τρένο του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΕΘέλω να 'ρθείς... στη Σαλονίκη

του Νικου Σουλη απο το Mediasoup ...

Μια πόλη ετοιμάζεται να φωνάξει φύγε κι εσύ ράβεις το κοστούμι… Ψάχνεις ποιο χρώμα θα  σώσει τη γραβάτα σου, τυπώνεις επικοινωνιακά μπλουζάκια!!! και τα μοιράζεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Είσαι φοβερός.. πρωθυπουργός των ακτιβίστας.. Έκανες την Ελλάδα ΜΚΟ.
Στρατιές φρουρών στη Σαλονίκη...
Ετοιμάζεται πόλεμος, τείχη, αύρες, σαύρες μαύρες...
και γιατί όλο αυτό; Με μια σου δήλωση θα αντιστρέψεις τη βουτιά;

Να δείτε...

Ρουσου Βραννα - Δρομοι - ΤΑ ΝΕΑ ...
 
Να δείτε...
... που στο τέλος (όλα έχουν ένα τέλος) θα πουν ότι για όλα φταίγαμε εμείς.
Σε µια σειρά...

Η θαλασσα μεσα του...

ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ Από την Ελευθεροτυπία...
Ισως ορισμένοι να έχετε δει το φιλμ «Η θάλασσα μέσα του», όμως πολύ περισσότεροι παρακολουθούμε, μάλλον βιώνουμε, την τραγωδία «η ξεφτίλα μέσα μας»...
Ποιων;
Ημών των εργαζομένων...

Μαντέψτε και κερδίστε!

Μαντέψτε και κερδίστε!
Ένα παιχνίδι τύχης και γνώσεων γύρω από την εκπαίδευση.
  • Πότε θα τελειώσει φέτος το σχολικό έτος (πέρυσι τελείωσε 10 Μαΐου για την Δευτεροβάθμια).
  • Τι μισθό θα παίρνουμε τον Φεβρουάριο; (πάνω ή κάτω από 1000 €);
  • Πόσα σχολεία θα καταργηθούν/συγχωνευθούν; (η απάντηση μπορεί να παιχθεί και πάνω σε χάρτη, πετώντας βελάκια).
  • Πότε θα έρθουν τα βιβλία; (απαγορεύονται απαντήσεις όπως του αγίου Π…….. κλπ.).
  • Πότε θα έρθουν αναπληρωτές; (το αυτό).
  • Ποια σχολεία θα γίνουν γερμανόφωνα και ποια γαλλόφωνα; (μπορούμε επίσης να βάλουμε τους συναδέλφους των ξενόγλωσσων σε αρένα).
  • Πόσο μακριά θα αποσπάσουν υποχρεωτικά καθηγητές φέτος; (Πέρυσι το ρεκόρ ήταν 120 χιλιόμετρα).
  • Αν θα δουλέψουν οι διαδραστικοί πίνακες; (εντάξει πλάκα κάνουμε).
  • Πόσες φωτοτυπίες θα βγάζουμε ανα μαθητή; (εδώ θα πρέπει να συναρτάται η ταχύτητα του φωτοτυπικού, η δύναμη του καθηγητή για να πάρει σειρά κλπ.).
  • Πότε θα τελειώσουν τα χρήματα για θέρμανση και αναλώσιμα; (παρακαλούνται οι συνάδελφοι των ορεινών περιοχών να ΜΗΝ κόβουν δέντρα για να ζεσταθούν αν δεν έχουν πετρέλαιο. Είμαστε και οικολόγοι).

Τι μας λένε οι αγορές ομολόγων;

Σοφοκλεους 10 .....

Τι πρέπει να κάνουμε; Ας ακούσουμε τις αγορές. Μας λένε: σαν παρακαλώ, δανειστείτε και  αυξήστε τις δαπάνες σας. Κι όμως, εκείνοι που δηλώνουν πίστη στη μαγεία των αγορών είναι οι πιο αποφασισμένοι να αγνοήσουν την κραυγή τους. Οι δημοσιονομικοί ουρανοί πέφτουν στο κεφάλι μας, επιμένουν.

Η HSBC προβλέπει ότι οι πλούσιες οικονομίες θα καταγράψουν φέτος ανάπτυξη 1.3% και το 2012 1.6%. Οι αγορές ομολόγων είναι εξίσου απαισιόδοξες: τα αμερικανικά 10ετή ομόλογα είχαν τη Δευτέρα απόδοση 1. 98%, την χαμηλότερή τους εδώ και 60 χρόνια.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΜΕ Επιστολη στους μαθητες και τους γονεις τους...

ΟΛΜΕ ...

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η Κυβέρνηση, η Υπουργός Παιδείας, το ΔΝΤ, η
Τρόικα, η ΕΕ και όλα τα μεγάλα συμφέροντα που μας έφεραν έως εδώ. Δύσκολη για όλη την κοινωνία καθώς
χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το τρομακτικό πρόβλημα της ανεργίας, των χιλιάδων απολύσεων, το κλείσιμο

Οι χυδαίες αντιλήψεις του κ. Λοβέρδου

CYNICAL...
-1,000,000 Δ.Υ. ταλαιπωρούν 10,000,000 πολίτες!


Στο βαθμό που οι εν λόγω Δ.Υ. διορίστηκαν από εσάς τους ίδιους για λόγους εντελώς ιδιοτελείς, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να υφίστανται, και οι οποίοι ήταν/είναι η υφαρπαγή βουλευτικής ή και υπουργικής έδρας, με τους συνοδευτικούς υψηλούς μισθούς και τα προκλητικά προνόμια, θα πρέπει, εδώ και τώρα:


1) να αντιμετωπίσετε τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία του σφετερισμού δημοσίου χρήματος, ή χρήματος των φορολογουμένων όπως αρέσκεστε υποκριτικά να επαναλαμβάνετε, το οποίο


2) θα πρέπει να επιστρέψετε άμεσα στο ακέραιο για όλα τα χρόνια που εσείς και οι όμοιοί σας το εισπράττατε, μαζί με όλους τους νόμιμους τόκους.

| «Έχω καρκίνο. Τι έχω πιά να χάσω»;‏

Μανόλης Αναγνωστάκης απο την Aixmi.gr ...
Χαράματα της περασμένης Τρίτης σε ένα μέτριο ξενοδοχείο της Ιταλίας. Ξύπνησα με πονοκέφαλο.
Το slogan ‘’ταξιδεύοντας γνωρίζεις τον εαυτό σου», ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μπροστά στον καθρέφτη. Ζητούσα από τον εαυτό μου εξακρίβωση στοιχείων και, μάλιστα, μετά από ένα κουραστικό αγώνα δρόμου του μυαλού.

Λαός κατά κυβέρνησης...

του Γιωργου Δελαστικ απο το ΠΡΙΝ

Απάτη της κυβέρνησης με καθαρά προπαγανδιστικούς στόχους ήταν η υποτιθέμενη «ρήξη» της με την τρόικα, η οποία κράτησε από τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης μέχρι το ...μεσημέρι της Παρασκευής! Είχε φοβερή πλάκα να βλέπει κανείς τα «εξεγερμένα παπαγαλάκια» του ΠΑΣΟΚ κατά το ...τρίωρο 9-12 το πρωί της Παρασκευής και το πάθος με το οποίο είχαν προσχωρήσει στο εθνικοπατριωτικό απελευθερωτικό μέτωπο –κατευθείαν ως ...ηγέτες του!– βγάζοντας πύρινους λόγους κατά της ΕΕ και του ΔΝΤ και την παγωμάρα που έπεσε μόλις ο Βενιζέλος βγήκε σε συνέντευξη Τύπου και ισχυρίστηκε ότι όλα με την τρόικα είναι μέλι - γάλα.

Υπάρχει λαός να αντισταθεί;

Του Σταύρου Χριστακόπουλου απο ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...
Ήρθαμε λοιπόν στα ίσα μας. Πόσες μέρες κράτησε η νέα κωμωδία «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το μνημόνιο»; Πόσες μέρες κάποιοι πίστευαν ότι ο Γιώργος κι ο Βαγγέλης είναι παιδιά της πιάτσας και δεν δέχονται «εκβιασμούς» από τους ημιβάρβαρους της τρόικας; Πόσες μέρες οι ίδιοι πίστευαν ότι θα πάνε στη ΔΕΘ, θα «μειώσουν» τον ΦΠΑ και τον στόχο του ελλείμματος και θα γίνουν μάγκες; Πόσες... ώρες πίστευαν ότι οι τοκογλύφοι θα ανεχθούν τις αρκουδομαγκιές τους;

Το Καλό απειλεί...

του Δημητρη Σεβαστακη από την Ελευθεροτυπία...
 ο άλμα στη θέση του βήματος, το κόμμα στη θέση της ιδέας, η ζαριά αντί της δουλειάς. Να η μεσαία αστική τάξη που συγκροτήθηκε από τις δύο μεταμφιέσεις: του λάιφ στάιλ και της χρηματιστηριακής οικονομίας.
Τώρα, που χάνει την ιδεολογική και οικονομική χρησιμότητά της μέσα στο νεοφιλελεύθερο πάρτι, αποσυντίθεται με απορία. Αλλά τότε σε τι ακριβώς συνίστανται τα αστικά κόμματα, τι συγκεφαλαιώνουν;

Απαισιόδοξοι και αισιόδοξοι...

του Γιωργου Μπραμου απο την Αυγή ...
«Οι απαισιόδοξοι είναι πρώην αισιόδοξοι, που θέλουν να διαψευστούν», έγραψε ο μεγάλος Αργεντίνος συγγραφέας Ερνέστο Σάμπατο και το θυμήθηκα, όταν η κουβέντα με τον παλιό, καλό μου φίλο είχε φθάσει εκεί, που καταλήγουν όλες οι συζητήσεις αυτήν την εποχή, στην μαύρη μαυρίλα. Σε περιόδους κρίσης, είναι γνωστό, πως η κύρια τάση όλων μας, είναι η προφητεία. Το παρελθόν είναι απεχθές, το σήμερα αβάσταχτο, ας κοιτάξουμε μπροστά μήπως φανεί ένα φωτάκι.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

EΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ !

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ) ...
Ελληνίδες, έλληνες.
Επειδή όποιος δεν πάλεψε με την δυστυχία δεν μπορεί να καυχηθεί πως έζησε.
Επειδή, ο σοσιαλισμός του Γιώργου, καταφέρνει, ότι, κανένα άλλο σύστημα στον πλανήτη, να εξαφανίσει δηλαδή,  τους ανθρώπους, που οι ίδιοι τον επέλεξαν, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζαν.
Επειδή ο σοσιαλισμός του Γιώργου εξαφανίζει και εμάς, που δεν τον ψηφίσαμε, αν και τον θαυμάζουμε τρελά.
Επειδή, η γη γυρίζει (ακόμη).

Σ’ ένα καλοκαίρι, έναν αιώνα πίσω

Δρομος της Αριστερας ...

Τι καλοκαίρι και το φετινό!
Αξημέρωτα έτρεχε η Κατερίνα τη μάνα της, μισοπεθαμένη η κυρά-Στέλλα, στο εφημερεύον νοσοκομείο.
- Έχει κάνει αφαίρεση χολής, ε; Γιατί χολή δεν υπάρχει.
- Όχι δεν έχει κάνει αφαίρεση. Ίσα-ίσα στη χολή έχει το πρόβλημα.
- Κυρία μου γίνεται χαμός και δεν έχω όρεξη γι’ αστεία, απεφάνθη ο εφημερεύον Ιπποκράτης και μας έστειλε στο σπίτι.
Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, έγραψε και σ’ ένα χαρτί από τσιγάρα, χάπια για τον εμετό.

Οι μύθοι του τζίτζικα, του μέρμηγκα και του… Καραμανλή...

του Κωστα Βαξεβανη απο το Κουτι της Πανδωρας ...
 Όσοι θεωρούν τους άλλους ανόητους, συνήθως κάνουν κάποιο ανόητο λάθος απέναντί τους. Στην περίπτωση της υπόθεσης των υποκλοπών, το μοιραίο λάθος δεν μπορούσε να είναι πιο ανόητο. Οι υποκλοπείς είχαν αγοράσει καρτοτηλέφωνα τα οποία χρησιμοποίησαν ως τηλέφωνα σκιές. Εκτός από ένα: Το είχαν φορτίσει όμως στο δίκτυο και έτσι το τηλέφωνο αυτό έδωσε σήμα στο δίκτυο της Vodafone δηλώνοντας τον μοναδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ). Αντί να πετάξουν το τηλέφωνο αυτό των μερικών ευρώ, το χρησιμοποίησαν αργότερα με άλλη κάρτα σύνδεσης. Στέλεχος της Vodafone, κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως η συσκευή αυτή εντοπίστηκε να λειτουργεί με αριθμό της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Η ρήξη μπορεί να λυτρώσει...

του Νικου Ξυδακη απο την kathimerini.gr ...
Συχνά, σε μια οικογένεια τα δυσάρεστα μαθαίνονται απέξω. Το ενδοοικογενειακό σύστημα μπορεί να διαισθανθεί ακαριαία τα συμβάντα, αλλά για λόγους αυτοάμυνας τα απωθεί, για να τα επεξεργαστεί, και να τα εντάξει όταν και εφόσον είναι έτοιμο. Ετσι και στην περίπτωση της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, όταν επωαζόταν η κρίση, όταν εκδηλωνόταν και όταν έσκασε. Τη συναισθανόμασταν, την αντιλαμβανόμασταν, κι όμως δεν φτάναμε τον συλλογισμό στις ακρότατες συνέπειες, δεν συντάσσαμε εναλλακτικά σχέδια,

Ο Παπανδρέου ως σημαία...

του θαναση Καρτερου απο την Αυγή ...
Κάτι μάθαμε από την εμφάνιση του Γιώργου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Και πρώτα - πρώτα το νέο εθνικό look που λανσάρει - άσπρο πουκαμισάκι, μπλε γραβάτα, κάτι σαν προσωποποίηση της ελληνικής σημαίας, και πίσω ως φόντο όχι ο κλασσικός πράσινος γιγαντισμός, αλλά το λευκό και το γαλάζιο. Έτσι που να καταλάβουν και να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε να κάνουμε πια με μια δύναμη εθνική, κι όχι με το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και άλλα παρωχημένα.

ΜΚΟ Ουάσινγκτων Πόστ...

του Σταθη Από την Ελευθεροτυπία ...

«Σε εμάς έλαχε ο κλήρος να βγάλουμε την Ελλάδα απ' την κρίση», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που έμπασε τη χώρα στην εν λόγω κρίση. Δεμένη χειροπόδαρα. Είναι να απορεί κανείς με τη «σκέψη» του Πρωθυπουργού, αλλά ουδείς απορεί πλέον...

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το φεγγάρι (της κρίσης) και το δάχτυλο (των τραπεζών)

Σοφοκλεους 10 ...
Αυτό που πολλοί ανέμεναν στη φετινή συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ των Ηνωμένων Πολιτειών δεν το άκουσαν. Κι έτσι, ο διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι, δεν ανακοίνωσε ένα νέο, τρίτο στη σειρά, πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Quantative Easing), όπως ακριβώς είχε κάνει πέρυσι, δίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο μια ώθηση στην χειμαζόμενη αμερικανική οικονομία. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της FED ότι το σχεδόν μηδενικό επιτόκιο θα διατηρηθεί μέχρι τα μέσα του 2013 κρίθηκαν προφανώς από τις αμερικανικές νομισματικές αρχές ως επαρκείς για να τονώσουν την οικονομία...

Το «σόρι» και τα ντιβιντί ...

Λωρη Κεζα απο ΤΟ ΒΗΜΑ ...
Οι καλοί τρόποι είναι αξιοθαύμαστοι. Τους διδάσκουμε μάλιστα στα παιδιά, με ποικίλους τρόπους: «υπάρχουν τρεις μαγικές λεξούλες, ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη». Από λεξούλες η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου τα πάει περίφημα. Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, όλων των σχολείων της επικράτειας. Ζήτησε συγγνώμη σαν να τους πάτησε το πόδι κατά λάθος.
Τόσο απλά_ ένα χαμηλότονο, δημόσιο «σόρι». Μπορεί άραγε να συγχωρεθεί η υπουργός Παιδείας για την καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων; Κατάφερε για πρώτη φορά στα χρονικά να γίνει αγιασμός χωρίς να υπάρχει ούτε ένα βιβλίο. Υπερβάλλουμε. Διανεμήθηκαν κάμποσα βιβλία αλλά υπολείπονται 31 εκατομμύρια αντίτυπα για να ξεκινήσει κανονικά το μάθημα.

Ο Πλάτων...

του Ρουσου Βραννα απο τα ΝΕΑ ...

Ο Πλάτων...
... και ο Θερβάντες είχαν βγει στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές, στις ταραχές που είχαν συγκλονίσει πέρυσι τέτοιες μέρες την Ιταλία: φοιτητές και καθηγητές είχαν συμφωνήσει τότε στους τίτλους 20 βιβλίων που άξιζε να πάρει κανείς μαζί του στη μάχη. Ανάμεσά τους, εκτός από τον «Μόμπι Ντικ» και τον «Δον Κιχώτη», ξεχώριζαν η «Οδύσσεια» και η πλατωνική «Πολιτεία».

Είπες το πιο σύντομο ανέκδοτο, αγαπητέ Γιώργο ...

Χριστίνα Κοραή απο την Aixmi.gr ...
Ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επέτειο της πολύπαθης 3ης Σεπτέμβρη, έγραψα στο twίtter: “Γ.Α.Π: «Αν πριν ήμασταν μια φορά σοσιαλιστές, μετά την κρίση είμαστε δύο φορές σοσιαλιστές”. Το πιο σύντομο ανέκδοτο”.
Ναι αυτό ήταν το σχόλιό μου. Δεν είδα η κρίση να κάνει ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου ούτε κανένα υπουργό του περισσότερο σοσιαλιστή απ΄ ό,τι ήταν πριν. Μάλλον έκαναν delete, ό,τι ήξεραν το ξέχασαν ή το έσβησαν.
Και για να μη με κατηγορήσετε ότι απαξιώνω τα πάντα, θα ξεχωρίσω κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για το τι είναι προοδευτικό και σοσιαλιστικό ή όχι,

Γυμνοί στο γήπεδο...

του Γ. Παπαδοπουλου Τετραδη από την Ελευθεροτυπία ... 


Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ των αιρετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, γήπεδο σημαδιακό, που δεν έχει σχέση με την Ειρήνη και τη Φιλία, άρχισε να αναδεικνύει καθαρά τις τρεις δυνάμεις που συζούν μέσα στο κόμμα όλη αυτή την περίοδο.
ΑΠΟ ΤΗ μία πλευρά βρίσκονται όσοι νέμονται την εξουσία και οι οποίοι έδειξαν ότι θα τη νέμονται ο,τιδήποτε και αν κληθεί να κάνει η εξουσία.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε μέρα, γελοιοποιούνται όλο και περισσότερο...

προβοκατορας...
 «Στηρίζοντας μια πραγματικά δημόσια και μια πραγματικά δωρεάν παιδεία, διότι μέχρι σήμερα είχαμε μια παιδεία κλειστή, μια παιδεία που κόστιζε, μια παιδεία που δημιουργούσε αδικίες, μια παιδεία που έτρεφε ανέργους. Σήμερα, δημιουργούμε μια διαφορετική παιδεία, που θα επιτρέπει να ανθίσουν τα ταλέντα, να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες…κλπ, κλπ…»

(Από τη χθεσινή ομιλία του …Μεγάλου Στοχαστή)
Γελοίες προπαγανδιστικές μεγαλοστομίες, καθεστώτος Κανταφικού τύπου,

Οι Παγκόσμιες Συνέπειες της Παρακμής των Η.Π.Α.

β.λ.ε.πο. - vlepo...

Του Immanuel Wallerstein

Απόδοση κειμένου Κάππα Γκρέκο

Πριν από μια δεκαετία, όταν εγώ και κάποιοι άλλοι μίλησαν για την παρακμή  των ΗΠΑ στο παγκόσμιο σύστημα, αντιμετωπιστήκαμε  στην καλύτερη περίπτωση με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο για την αφέλεια μας.Δεν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες η μοναδική υπερδύναμη, που εμπλέκονταν στρατιωτικά σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της γης, και επέβαλλε το δικό της τις περισσότερες φορές; Αυτή ήταν μια άποψη που ήταν αποδεκτή   σε όλο το μήκος του πολιτικού φάσματος.

Η μοναξιά της κυβέρνησης...

γιωργος δελαστικ απο το ethnos.gr...
Γύρω στις δέκα ώρες κράτησε το υποτιθέμενο "έπος της αντίστασης" της κυβέρνησης Παπανδρέου κατά των εκπροσώπων της τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ: από τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Οργίαζαν στο διάστημα αυτό οι εκπορευόμενες από την κυβέρνηση φήμες ότι δήθεν αγανάκτησε από την προκλητική στάση των ξένων επικυρίαρχων και αποφάσισε να τα σπάσει μαζί τους.

Ο βαθύς συντηρητισμός της υπουργού Παιδείας ...

Του Γιωργου Ρουση από την Ελευθεροτυπία ... 
Ενα από τα επιχειρήματα που προβάλλει με ύφος πολλών καρατίων η πανεπιστημιοκτόνος υπουργός Παιδείας υπέρ της εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ είναι ότι όποιος υποστηρίζει πως αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί μετά την ψήφισή του, αμφισβητεί το Κοινοβούλιο και τελικά τη δημοκρατία.
Και πράγματι έτσι είναι. Τουλάχιστον ορισμένοι από εμάς που δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη μη εφαρμογή του νόμου αμφισβητούμε εκείνη τη δημοκρατία που υποστηρίζει η πανεπιστημιοκτόνος και το σινάφι της. Και την αμφισβητούμε διότι:

Το Λύκειο της αμάθειας!

του Χρηστου Κατσικα απο την Αυγή ... 



Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εδώ και μήνες, με υπερκατανάλωση εύηχων λέξεων και επιδέξιων λόγων, έχει πιάσει όλα τα στασίδια των media για να «πουλήσει» τις προωθούμενες αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες σαν τον εκπαιδευτικό παράδεισο.
Το υπουργείο Παιδείας, συναγωνιζόμενο τον Βαρώνο Μιγχάουζεν, νονός της πιο διεστραμμένης διαστρέβλωσης των λέξεων και των εννοιών, προσπαθεί, αφενός, να σκεπάσει τα υπαρκτά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας από το νηπιαγωγείο ώς το Πανεπιστήμιο, αφετέρου να παρουσιάσει το πιο αντιδραστικό εκπαιδευτικό «πακέτο» μετά τη μεταπολίτευση σαν δώρο στην ελληνική κοινωνία και στη νεολαία.

Ροη αρθρων